Monday, 10 March 2014

Jualan Bulan March


                                           Magon Hijau



Benih : Magon (Anak Magon Tedung 1X)
Berat : 3.2KG
Umur : 9 Bulan
Harga : RM 300
Status : Sold To Perak
Tiada Penghantaran

Kepada yang berminat boleh menghubungi bro X-Breed : - 
Fais Jinggo ( 019-2735727 ) 

Saturday, 8 March 2014

Jualan Bulan March

                                       
                                         Anak Muda (Kuda)






Benih   : Mathai (100% Import)
Umur   : 10 - 11 Bulan
Berat   : 3.1Kg - 3.2Kg (Ayam Belum Gemuk Sepenuhnya)
Permainan   : Ayam Jalan, Kaki Sepak Kena (Ayam Perlu Latihan Lagi)
Harga  : RM 350 Nego
Status : Sold To Melaka
Tiada Penghantaran

Ayam ni kawan X-Breed punya, kalau ada yang berminat boleh call atau sms:- 
Along ( 019-6432594)



Tuesday, 4 February 2014

Jualan Bulan February

                                            

PAMA GANU





     Benih     : Pama Ganu 
Umur      : 10 Bulan
Berat     : 2.8KG (Berat Matang 3.1KG)
Permainan : Sepak Depan & Serong Baik
Status : Tengah Training

3D 1





Benih     : Pama Pakoy Saigon 
Umur      : 8++ Bulan
Berat     : 2.7KG (Berat Matang 3.0KG)
Permainan : Ayam Jalan
Harga     : Rm 230
Status : Sold To KL

3D 2




Benih     : Pama Pakoy Saigon 
Umur      : 8++ Bulan
Berat     : 2.7KG (Berat Matang 3.0KG)
Permainan : Ayam Jalan
Harga     : Rm 230
Status : Sold To Perak

Ayam-ayam diatas kesemuanya anak PAMA 3X

Tiada Penghantaran 



DISPLAY ONLY

Pembaka Baru: CONGEK 3X





Benih     : PamaBrazil 100% Import
Umur      : 2 Tahun
Permainan : Ayam Jalan Masuk Kilas, Serong & ada Reverse sikit
Rekod     : 3X (Last Rekod - 2.2K. 2Air 5Minit)
Status    : Pencen Berlaga ( Pembaka Sepenuh Masa)


Seperti Biasa, kepada yang berminat dengan ayam dari Kuala Cross Breed boleh menghubungi  Bro Fais Jinggo di  Talian.. 019-2735727

Wednesday, 9 October 2013

                        

                                             Pembaka Sementara



                                                   Magon Tedung 1X

Berat : 3KG
Permainan : Rahsia ( Ayam Masih Aktif - Cuti Tunggu Bulu Siap)
Status : Display Only 



Magon Tedung & Gundiknya (Ibu Magon & Burma)

Magon Tedung & Ibu Burma

                                                 Ibu Magon Jambul

Adik Beradik Tiri dengan Magon Tedung
Satu Bapak tapi Lain Ibu
Status : Display Only



Untuk Sebarang Urusan Sila Hubungi : + 6019-2735727 (Fais Jinggo) 

                                                   


                                                                        

Tuesday, 22 January 2013

Pembaka Baru 

 

                                                             Pama Pinang Masak 3X












                           
                                           Pama Pinang Masak 3X (100% Import)
                                           Permainan : Ayam main depan, kaki rajin dan banyak Tembak
                                           Umur         : 16 Bulan (Baru nak mula meluruh bulu)
                                           Berat         : 3 Kg
                                           Status        : Display only
  
Pama Pinang Masak 3X ,  Ayam ni mempunyai kaki yang sangat rajin , banyak pukul bahagian paruh dan muka . Menewaskan gu dalam 1 air lebih sahaja. Buat masa ini, brother Jinggo tengah test dengan Ibu Ganu ori. Tengok nanti , kalau anak dia baik boleh bawak masuk "bon" kalau tak masuk belanga buat kari . setakat ini brother jinggo terpaksa lepaskan bapak & ibu ni sebab kalau kurung, ibu ni kurang mengawan.


                                                            Mathai Hijau Ara 2X

















                                           Mathai Hijau Ara 2X (100% Import)

                                           Permainan : Ayam main depan 
                                           Umur        : 15 Bulan
                                           Berat        : 3.3 Kg
                                           Status       : Display only

Mathai Hijau Ara 2X, Ayam ini mempunyai cara pemainan depan, Pukul muka dan mata serta ketip body. Sekiranya gu masuk kilas atau selam bawah.Peratusan pukulan yang tepat ke muka dan mata membuatkan kepala gu akan jatuh dalam satu 1 air. Sayangnya terpaksa dijadikan pembaka kerana penyakit buruk lutut yang dialaminya semasa sedang menyulam bulu (Penyakit dah ok tapi form dah lari).

                                       




                                           Anak muda : Anak 3D shock
                                           Status         : Display Only


                                            


                                        
                                         Anak Muda : Anak 3D Shock & Anak Magon Hijau
                                         Status          : Display Only.







Monday, 4 June 2012

Magon Hijau


Magon  Hijau  baru siap  satu bulu, punyalah lama nak tunggu ekor dia penuh, tapi tak boleh nak bawak berlaga pasal mata buta.



 Rasanya cukuplah dengan rekod yang ada, nanti test anak dia pulak..



Ini anak Magon Hijau dengan Ibu Mathai Mata Katak. Dapat 8 ekor tapi sekor dah ping, 7 ekor je hidup, umur baru seminggu.



Ini anak Magon Sitam 5X dengan Ibu Kelabu 4D. Ada 3 pasang semuanya, tapi sepasang keluar warna kelabu. (kualiti gambar kurang memuaskan-bukan pakai DSLR kamera. Baik beli ayam dari beli kamerakan.)



Ini anak Bapak 3D Shock dengan Ibu Mathai Mata Katak (Ibu ni adik beradik dgn Mata katak yg pesum dgn Magon Hijau). Ada 7 ekor semuanya dan 3 ekor jantan.  Kalau takde aral melintang atau orang datang ke reban adalah stock untuk bersukan tahun depan.




The 4 Horsemen. 4 beradik anak Gonthai 2X dgn Ibu Trat (Stock akhir). Umur dalam 6 bulan lebih. Tunggu ekor siap, berat dalam 2.8 -2.9. Berat matang dijangka 3.3 - 3.5. Kalau ikut bapak dengan ibu, anak muda ni dijangka punyai buah patah (patah besar atau patah terbang), nanti x breed suruh brother Jinggo adu dulu.


Kalau diikutkan banyak anak muda dan anak ayam di reban X-Breed, tapi ada yang kena jual, tak sempat besar pun. Ikut kata brother Jinggo anak Magon Hijau, Magon Sitam & 3D Shock dia jual lebih dari 10 ekor, dahlah jantan tak banyak , tapi tak baik hampakan orang katanya. Buat kawan2 yang ada ambil dari reban X-Breed , terima kasih diucapkan. Buat rakan di sabah, brother Jinggo minta supaya bersabar sebab stock dalam proses penghasilan. Itu belum masuk 2 pak  telor disebat  monyet. Harap Bersabar..










Tuesday, 27 March 2012

Induk Baru

Salam, rasa lama tak up date blog kerana kesibukan kerja. Di sini X-Breed akan memaparkan Induk baru dan juga ahli baru di reban kami




Ibu Jalak, Burma Ori 100% Import. Ibu ini dipinjamkan oleh Seorang Otai ditempat
x-breed. Rumah otai ni banyak sangat ibu jadi di suruh brother Jinggo untuk
proses di reban kami. Ibu dah berumur 5 tahun. 




Ibu Kelabu 4D, PamaPakhoy Saigon Thai. Ibu ni baru 2x bertelur. Umur dah setahun lebih tapi lambat bertelur sebab dia terencat kena ambush dengan anjing 
 (Who Let the Dog Out). Ibu ni bakal di pesum dengan Magon Sitam.




Ibu Pakhoy Thai. Ibu ni pukul kepala, leher & Body. Dah
3x bertelur & bakal jadi induk di reban kami.


Ibu Mathai Mata Katak. Tengan Mengeram dan dijangka menetas pada
31/03/12. Ibu ni di pesum dengan bapak 3D Shock.


Ibu Mathai Mata katak 2. Tengah Mengeram juga dan dijangka menetas
pada 10/04/12. Ibu ni pun dipesum dengan bapak 3D Shock.


Ibu Kelabu 4D. Tengah mengeram dan dijangka menetas pada
05/04/12. Ibu ni dipesum dengan bapak Magon Sitam.



Anak Magon Hijau & Ibu 3D Saigon Thai Pakhoy. Dapat 8 ekor tapi
hanya 3 ekor je jantan, lain semua betina.



2 gambar diatas anak 3D Shock & Ibu Trat. Ada 12 ekor semuanya, tapi 3 ekor
je jantan , selebihnya betina. 4 ekor ni tak boleh campur dengan dengan diatas
sebab berlaga & sampai koyak2 kulit kepala.


Anak 3D Shock & Ibu Trat, in 2nd batch. Dari 7 ekor tinggal 4 je yang hidup,
nasib baik ada 3 jantan & 1 betina.



Ini saja paparan untuk kali ini, nanti X-breed akan update pula mengenai anak muda
dan ibu dan anak yang akan menetas, pasal sekarang brother Jinggo dah main inkubator
pula, alasan dia (ada ibu tak pandai nak ngeram & banyak telor pecah).  Jika ada
sebarang pertanyaan boleh hubungi :-












Share it